Διεύθυνση

Αλεξάνδρου 14α - ΑΙΓΑΛΕΩ

Τηλέφωνο

695 3093606

Email

.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

Η "ΠΗΓΗ ΑΓΑΠΗΣ" είναι αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί φορέα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας  για τις μονογονεϊκές οικογένειες δραστηριοποιημένη σε όλη την Ελλάδα.

Σκοπός μας είναι η ενδυνάμωση της μονογονεϊκής οικογένειας εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής τόσο των γονέων όσο και τον παιδιών με ίσες ευκαιρίες και χωρίς  διακρίσεις ώστε να απολαμβάνουν μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.

Η "ΠΗΓΗ ΑΓΑΠΗΣ" δεσμεύεται να εκπαιδεύσει να στηρίξει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες με (ενθάρρυνση, ψυχολογική, υποστήριξη, δικτύωση,) πόρους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και στις ανάγκες των παιδιών τους, γιατί σημασία έχει τα παιδιά να μεγαλώνουν με αγάπη.

 

Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η οικογένεια αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας .

Η μονογονεϊκή οικογένεια έχει ανάγκη από τη στήριξη μας, την στήριξη όλων μας.

 

Αναζητώντας κάποιος στη νομοθεσία μπορεί να βρει πολλές αναφορές στον ορισμό του μονογονέα χωρίς να υπάρχει ωστόσο ενιαίος ορισμός, διότι κάθε νόμος έχει το δικό του ορισμό για τον\την μονογονέα ανάλογα το περιεχόμενο και το σκοπό του.

Ουσιαστικά λοιπόν μονογονέας θεωρείται ο\η γονιός που μεγαλώνει το παιδί του μόνος\μόνη  και σε πολλές περιπτώσεις μονογονείς δεν είναι μόνο οι χήροι/χήρες  η οι ανύπαντρες μητέρες από επιλογή αλλά και οι διαζευγμένοι / διαζευγμένες.

Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων οικογενειών αποτελεί η απουσία του ενός γονέα για διαφορετικό λόγο σε κάθε περίπτωση και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών βιώνουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες .

Η μονογονεϊκή οικογένεια δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, ωστόσο με την σημερινή της μορφή έχει διαφορετικές κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις για τα μέλη της.

Σχετικές έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν ότι 1 στις 5 οικογένειες είναι μονογονεϊκή .

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αφορά την εξεύρεση εργασίας το υψηλό κόστος φύλαξης και φροντίδας τον παιδιών και τα δύσκολα ωράρια εργασίας.
Αυτά είναι μερικά από τα ενδεχόμενα προβλήματα του μονογονέα .

Διάφορες κοινωνιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες έχουν πιθανότητες να εμφανίσουν διάφορα είδη παραβατικής συμπεριφοράς.

 

Ένωσε την φωνή σου και την δύναμη σου μαζί μας  και γίνε μέρος αυτής της πολύτιμης προσπάθειας με όποιο τρόπο μπορείς.

Έλα και εσύ δίπλα στη μητέρα η τον πατέρα που δυστυχώς οι συνθήκες της ζωής τους επιβάλλουν να αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη μιας οικογένειας..

Γιατί η διαφορετικότητα δεν σημαίνει απαραιτήτως και δυσλειτουργία.

Ωράριο λειτουργίας

Δευ 09:00 ΠΜ - 03:00 ΜΜ
Τρί  09:00 ΠΜ - 03:00 ΜΜ
Τετ 09:00 ΠΜ - 03:00 ΜΜ
Πέμ 09:00 ΠΜ - 03:00 ΜΜ
Παρ 09:00 ΠΜ - 03:00 ΜΜ
Σ/Κ ΚΛΕΙΣΤΑ

Please publish modules in offcanvas position.